Jak informovala manažerka kapely Gabriela Pánková, v pátek kapela dorazí do Dolejšího Těšova u Hartmanic. „Vystoupí na Nezámku. Předskočí charismatická Electric Lady,“ doplnila.

Vstupenky lze zakoupit buď v předprodej v síti smsticket.cz za 350 korun nebo přímo na místě. „Kdo bude chtít, může se na místě nechat zdarma otestovat odborníky antigenním testem, kteří návštěvníkům vydají i příslušný certifikát o negativním výsledku, může tedy sloužit dál do práce či ke vstupu na jinou akci či do restaurace,“ vysvětlila Pánková.

V sobotu večer se Wohnouti přesunou k přehradě Hracholusky do restaurace Kotva. „Hostem bude tentokrát kapela Jamaron. Lístky lze opět koupit v předprodeji nebo přímo v místě konání koncertu,“ uvedla manažerka kapely.

Wohnout slaví čtvrtstoletí své existence a vydává v srpnu svou desátou řadovou desku, která nese netradiční pojmenování - HUH!. „Název vznikl tak nějak spontánně, když jsme se smáli výkřiku vprostřed vznikající písničky,“ přiblížili členové kapely.Wohnout slaví čtvrtstoletí své existence a vydává v srpnu svou desátou řadovou desku, která nese netradiční pojmenování - HUH!. „Název vznikl tak nějak spontánně, když jsme se smáli výkřiku vprostřed vznikající písničky,“ přiblížili členové kapely.Z tohoto alba zazní na koncertech také několik ochutnávek, chybět nebude ani největší hit kapely - píseň Svaz českých bohémů.

Nové album bude obsahovat 14 písní a skupina Wohnout již tři z nich představila jako videoklipy. Ten zatím poslední na singl Pilot vznikl v jejich pražské zkušebně v klubu Retro v režii Michala Skořepy. "Chtěli jsme udělat úplně obyčejný klip, jak kapela hraje ve zkušebně. Bez triků, bez vysokých rozpočtů, bez postprodukčních cavyků. Prostě kapela hraje ve zkušebně a tečka. Jediné, co je na něm vybočující, je to, že se střídáme za nástroji," zmínil zpěvák a kytarista Jan Homola.

Kapelu Wohnout založili v roce 1996 v prostředí skateboardových nadšenců kytaristé Matěj a Jan Homolovi. Sestavu dále tvoří baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Fenek Steiner. Debutové album CunDaLla kapele vyšlo v roce 1999. Zatím poslední, deváté album Miss maringotka nabídli před třemi lety.