První státní svátek Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje 5. července bude ve znamení koncertu klasické a romantické hudby v poutním kostele na Lomci u Netolic. Od 17 hodin si zde můžete poslechnout známé melodie klasického repertoáru v podání klarinetistů Jana Hovorky, Petra Chalupského,Tomáše Janouška, Vítka Neužila a Petry Sovové. Mluvené slovo doplní v premiérách autorskými melodramy Marcela Haspeklová na hudbu Jana Hovorky.

Na druhý státní svátek, Den upálení Mistra Jana Husa, připravuje Klarinetový soubor Prachatice Letní koncert, který bude pro změnu obsahovat známé melodie od swingu, populární a filmové hudby až k operetě i opeře. Tento koncert se bude konat v Záblatí u Prachatic v místním sále hostince. Začátek je plánován také na 17 hod. I zde se posluchači mohou těšit na prachatické hudebníky, Petru Sovovu i Marcelu Haspeklovou.

Klarinetový soubor Prachatice má za sebou již úspěšné letošní vystoupení na prachatické Noci kostelů a také ve Veselí nad Lužnicí. O prázdninách se dále představí koncerty v německém Haidmühle, v srpnu v Radhosticích a na Libínském Sedle.Chtěli bychom nejen našim posluchačům a příznivcům nabídnout možnost zaposlouchat se a nahlédnout do našeho širokého a pestrého multižánrového repertoáru. Jak toho klasického (Lomec 5. 7. 2021) tak i toho současného (Záblatí 6. 7. 2021). Srdečně zveme a těšíme se na setkání s vámi, posluchači.

Jan Hovorka, Prachatice