Představili se muzikanti, kteří se učí hrát na flétny, na kytary nebo na keyboard a tanečníci napříč hudebními styly. Obrovský aplaus za své taneční umění inkasovaly juniorské tanečnice, které se v sobotu 20. května v noci vracely z Prahy se stříbrnou medailí a šestým místem v republikovém finále soutěže Mia Festival. Slečny prý hned po vyhlášení výsledků informovaly ředitelku DDM Ivu Šrámkovou, která během nedělní přehlídky přiznala, jak je na ně pyšná a že měla od samé radosti slzy na krajíčku.

Holky se dokázaly se vyrovnat tanečním školám

Více o dalším mimořádném úspěchu děvčat z DDM Tereza Koutenská: „Do finále v Národním domě na Vinohradech se ze semifinálového kola nominovaly dvě naše skupiny – HVK pod vedením Venduly Křešničkové a Roast Beef pod vedením Elen Krejčové. Tanečnice HVK vybojovaly svým uměním druhé místo, zlato jim uteklo o pouhý bod. Je to pro ně určitě obrovská motivace do příštího roku.

Tanečnice ze skupiny Roast Beef byly na takové soutěži poprvé. Do finále postupovaly z krajského druhého místa, v Praze získaly úctyhodné šesté místo a spoustu cenných zkušeností.

Dům dětí a mládeže je na své tanečnice opravdu hrdý, protože se dokázaly vyrovnat tanečním školám, které trénují několikrát týdně a jsou orientované hlavně na výkon. Tanečnice v DDM mají jen jeden trénink týdně a proto je úžasné, jak skvěle dokázaly choreografie secvičit. Lektorky Vendula Křešničková a Elen Krejčová nemohou být na své svěřenkyně více pyšné a už nyní se těší na další taneční sezonu, kdy se znovu utkají o místo ve finále."