Předseda odbočky Miloš Sedláček přivítal hosty, mezi nimiž byli starosta města Břetislav Hrdlička, první místostarosta Rudolf Oberfalcer st., předseda pražské odbočky Michal Janáček, místopředseda Odboru přátel Slavia Praha Pavel Moulis s otcem, ředitel strakonické nemocnice MUDr. Tomáš Fiala a historik Michal Dobiáš z Prahy, samozřejmě všichni slávisté.

Na začátku bylo popřáno k sedmdesátinám jednomu z nejstarších členů odbočky Jaroslavu Kozelkovi a předána slávistická šála. Po té přednesl velice podrobnou zprávu o činnosti po jednotlivých měsících. Vzpomenuto bylo na zájezdy na poháry a ligu mistrů, kde jsme autobusy navštívili Kodaň, Londýn, Genk, Milán, Dortmund a menší skupina letecky pak Sevillu a Barcelonu. Na domácí zápasy se jezdilo autobusy, transity i auty.

Dnes má odbočka 231 členů a posláno 7 nových přihlášek. Nejstarším členem je pan Václav Králíček starší, který bude mí 90 let a nejmladší čtyřměsíční Alex Pilc z Německa. Naše řady opustili pánové Český a Koutenský. Připomněly se další akce roku: vepřové hody, návštěva pivovaru s besedou University Slavia Praha s pány Pomikálkem a Hraběm, fotbalové utkaní na pouti v Poříčí, účast na setkání odboček v Bělé pod Bezdězem, splouvání Otavy a oslavy 5. výročí znovu založení zdejší odbočky, derby odboček Sparty a Slavie a řada drobnějších věcí jako zajištění výroby šály odbočky, tisk nástěnného kalendáře na rok 2020 a pod.

Pak podal zprávu o hospodaření Václav Králíček - i když jsme na řadu věcí, zejména na autobusy připláceli, byl výsledek plusový. Poté v diskuzi vystoupili všichni hosté, byl podán guláš od pana Chylíka a na stole bylo mnoho zabijačkových pochutin. Tím valná hromada  skončila a první akcí roku 2020 budou v sobotu 1. února vepřové hody od 10 hodin Na Křemelce. Ať žije Slavia!

Jan Malířský