Více než hodinovým koncertem potěšil Klarinetový soubor Prachatice se svými členy Janem Hovorkou, Petrem Chalupským, Tomášem Janouškem, Vítem Neužilem a Petrou Sovovu Poutní kostel Panny Marie v Lomci u Netolic. Na koncert, který byl provázen svátečním mluveným slovem Marcely Haspeklové se sešlo na stodvacet posluchačů z širokého okolí Strakonicka a Prachaticka a zcela zaplnili kostel do posledního místa.

Koncert se nesl v duchu klasické hudby velikánů hudebních dějin Johanna Sebastiana Bacha, Georga Friedricha Händela, Wolfganga Amadea Mozarta, Roberta Schumanna, Franze Schuberta a mnoho dalších. Ke slovu také přišly vánočně laděné skladby, které vyvrcholil slavnou skladbou Cesara Francka Panis Angelicus v podání Petry Sovové. 


"Nadšení posluchači nás odměňovali dlouhými potlesky a největším zážitkem byl pro nás nekončící standing ovation. Na závěr jsme si všichni společně zahráli a zazpívali Tichou noc.  Podle milých a upřímných slov po skončení návštěvníků po skončení tohoto koncertu jsme se přesně trefili do tříkrálové atmosféry a věříme, že to není naposledy.

Jan Hovorka