Naše krásné město Písek letos navštíví celkem šest souborů z Doudleb, Plzně, Rokycan, Strakonic, Třebíče a Ústí nad Orlicí. První představení proběhne 20. srpna v Palackého sadech od 18.30 hodin, kdy divákům zpříjemní páteční večer muzikou a písní „Orchestr lidových nástrojů Plzeňského kraje“.

Poprvé se všechny festivalové soubory včetně Folklorního souboru Písečan a Dětského folklorního souboru Písečánek s Lidovým souborem Parkánek představí při sobotní dopolední akci „Roztančená ulice“, kde v rámci průvodu městem Písku všechny soubory ukáží krátkou upoutávku na sobotní hlavní program.

Hlavní program pod názvem „Písek tančí a zpívá nad Otavou“ bude zahájen v Palackého sadech slavnostním nástupem zástupců všech souborů v 18 hodin. Jistě diváky upoutá velmi bohatá a široká nabídka písní a tanců, které budou následovat po zahájení hlavního festivalového programu.

Významnou novinkou letošního festivalu je „Loučení s festivalem tentokráte trochu jinak“, které proběhne na Bakalářích v neděli 22. srpna v 10 hodin po nedělní mši.

Letošní folklorní festival se koná za finanční podpory města Písku, Jihočeského kraje, Ministerstva kultury a řady dalších sponzorů, kterým velmi děkujeme za jejich přízeň a bez kterých by se již tato úžasná tradiční akce nemohla uskutečnit!

Věříme, že si opět folklorní festival návštěvníci a diváci užijí, protože jsme pro ně připravili řadu nevšedních kulturních zážitků. Více informací na výlepových plochách a na www.pisecan.cz.

Daniela Kotalová, Písek