Masopustní vdolečky
5O dkg hladká mouka
5 dkg cukru
5 dkg másla
3 žloutky
3dkg droždí
čtvrt litru mléka
sůl, rum
Vdolečky se smaží na oleji dozlatova a na hotové stačí pak přidat povidla a zakysanou smetanu.
Dobrou chuť přeji!
K masopustu neodmyslitelně patří vdolky se zavařeninou a šlehačkou. Skvělý recept na ně zná i Marie Kovářová z Lažánek, a byla tak hodná, že se o něj se čtenáři Deníku podělila.
Masopustní vdolečky
5O dkg hladká mouka
5 dkg cukru
5 dkg másla
3 žloutky
3dkg droždí
čtvrt litru mléka
sůl, rum
Vdolečky se smaží na oleji dozlatova a na hotové stačí pak přidat povidla a zakysanou smetanu.
Dobrou chuť přeji!