Dobrý den, 

váš deník občas dostávám do schránky a zaujala mě rubrika Čtenář reportér. V souhrnu obsahu se dá říci, že se zabýváte více pozitivy, ale v reálu je zde dost negativ. Mnohé myslím nezajímá přání rádoby "celebritek". K řešení jsou, možná jak pro koho, závažnější problémy.

Všimli jste si někdy po čem šlapeme na Lanovce? Dlažba je tak špinavá, že by se mohla loupat, taktéž prostor před nákupního centra IGY. 

Neuvěřitelný nepořádek byl i kolem odpadkového koše, konkrétně 5.června. Vždyť vody tento rok je snad ve Vltavě  dostatek. Byl by problém dlažbu vyčistit?

Květinové záhony v centru jsou upravovány, ale co sídliště, konkrétně Máj, kde se sice za nemalé peníze vybetonovalo "náměstíčko", hrůza jak pobryndané tam jsou "lavičky". Zbývající zeleň se neudržuje ani nezalévá. Sice na jaře na byl slibován na Jihočeské televizi úklid, ale moc se neprojevil. Sice se tady parta dělníků objevila, oškrabávali trávu kolem obrubníků, ale ani moc nezametli. Keře jsou zarostlé kopřivami (úsek před prodejnou Trefa) a mnohde uschlé. Když jsem požádala pracovníka úklidu, zda by nezametl spadané jehličí v naší ulici, upozornil mě, že není zahradník a bylo hotovo. Zeleň se sice vysází, ale více se nikdo nestará. Odpadkovým košům CHYBÍ VÍKA a navíc vrány, které tady krákají místo zpěvu ptáčků, vytahují a roznáší odpadky. Snad bývaly ty oranžové plastové koše praktičtější.

Mnohé jistě závisí na obyvatelích, ale myslím, že na sídliště se dbá méně než na centrum. Nejsem přílišný optimista stran nápravy, ale aspoň jsem se svěřila.

Marie Pešková