Policisté a hasiči vylovili z rybníků nedaleko Pilského mlýna dvě jízdní kola, která pochází z trestné činnosti 25letého mladíka.

Za říjen a listopad vykradl třináct chat v oblasti u Pilského mlýna. Kradl především elektroniku, nářadí, jízdní kola a další věci. Majitelům mizely televizory, videorekordéry, jízdní kola, motorové pily, zmizela i elektrická štípačka na dřevo, elektrický křovinořez, nářadí, vzduchovky nebo hifi věž.

„Některé odcizené věci prodal, jiné pro něj nepotřebné hodil do rybníka a další část věcí zajistili policisté v místě, kde se muž zdržoval,“ řekla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Mladík s bohatou kriminální minulostí (násilná a majetková trestná činnost) bral jednu chatu za druhou.

Policistům se pod tíhou důkazů doznal k vloupání do devíti objektů, v nichž napáchal škodu 83 000 korun. O den později se počet vykradených chat ještě o další čtyři rozšířil. Odcizil z nich například dalekohled.

Muž se vloupal také do prodejny v Sedlici, kde pomocí páky vypáčil zadní kovové dveře a odcizil cigarety a drobné mince v celkové hodnotě 9800 korun. Škoda na zařízení je vyčíslena na 6000 korun. „Odhalování trestné činnosti 25letého muže pro policisty zdaleka nekončí,“ doplnila Nováková.
Klec na straku spadla 5. listopadu, kdy se pachatel vloupal do jedné z rekreačních chat. Sotva ji otevřel, spustil se alarm, který pachatele vylekal.
Okolí Pilského mlýna už od ranních hodin pročesávali psovodi se svými čtyřnohými pomocníky. Zvuk alarmu pomohl upřesnit místo pohybu pachatele a dobrá práce policistů ukončila noční můru chatařů v rekreační oblasti Pilský mlýn.

Psovodi za pomoci služebních psů muže objevili schovaného v jedné z dalších chat, do které se vloupal. A protože se muž stále pokoušel o útěk, byl na policejní služebnu odveden v poutech.

Policisté muže 7. listopadu obvinili z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci a muž je vazebně stíhán.