Batoh změnil svého majitele

Neznámý pachatel před nedávnem odcizil ve Strakonicích batoh z vozíku za koňmi převážející pivo, který byl připoutaný páskem. Na trase od ulice Husova přes ulici Na Stráži k ulici Ellerova využilnepozornosti majitele. Ten měl uvnitřmobilní telefon a pánskou peněženku shotovostí, platební kartou a dalšími doklady. Způsobená škoda je 3800 korun.

Zloděj měl zřejmě žízeň

V noci na 14. června se neznámý zloděj pro změnu vloupal do objektu Gymnázia ve Strakonicích. Vypáčil vstupní dveře do budovy a hned ve vestibulu se zastavil u nápojových automatů. Násilím vnikl do jednoho z nich, ze kterého odcizil přibližně 500 korun v drobných mincích. Z druhého nápojového automatu odcizil 1500 korun. Škoda, která přitom vznikla, se vyšplhala na celkem 30 000 korun.

Ztratilo se ruční nářadí

Do stavebních buněk v horním kamenolomu ve Vahlovicích se v době od 15.do 18. června vloupal neznámý pachatel. Odcizil ponorné čerpadlo, rozbrušovací pilu, vapku, eleltrický přímotop, elektrickézkoušečky a další ruční nářadí. U elektrického zařízení odřezal měděné přívodní kabely. Pachatel majiteli způsobil na odcizených věcech škodu v hodnotě 55 000 korun a nazařízení dalších 10 000 korun.

Vloupání do automatu

Podobný cíl měl i zloděj, po kterém pátrají blatenští policisté. V době se tento dosud neznámý pachatel od 15. do 18. června vloupal do nápojového a jídelního automatu v jedné firměv Blatné. Nezjištěným způsobem překonal zámek aodcizil z něj mincovník s počítadlem v hodnotě 25 000 korun, cukrovinky, nápoje a zásobník na mince s finanční hotovostí. Celková škoda se odhaduje na 26 800 korun.