Policisté zadrželi 32letého muže a 23letou ženu zVodňanska, kteří od 12.června do 18. srpna uskutečnili vokrese dohromady 23 vloupání. Jejich cílem byla nejen vozidla, ale i domy. Lup činil celkem 210 428 korun, přičemž způsobili škodu za dalších 29 830 korun.

V červnu ve Štěkni ze Škody Octavia vzali autorádio, mobil, platební kartu, peněženku a doklady. V Újezdě v areálu jedné firmy z nádrží nákladních automobilů odčerpali 60 l motorové nafty. V červenci se vloupali do areálu Agro Vodňany, kde se opět zaměřili na naftu. Z nádrží vozidel jí odcizili 50 l a přibrali i některé součástky z nakladače.

Během července společně násilím vnikli do Škody Forman na parkovišti u Střední rybářské školy ve Vodňanech, dále do VW Golf u hradu Helfenburk a do Renaultu Twingo na louce pod ním, do Škody Fabia u kostela Lomec, do Citröenu AX nad chatou ve Štěkni, do Peugeotu 106 pod přístřeškem u domu v ulici Farská v Bavorově, do Toyoty Carina v Koječíně, do Renaultu v Čejeticích, do Škody Forman poblíž mohyly Jana Žižky u Sudoměře a do Renaultu Clio v Albrechticích. Také seznam odcizených věcí nebral konce. Byla to autorádia, kabelky, batohy, tašky s doklady, peníze, platební karty, mobilní telefony a mnoho dalšího.

V srpnu se společně pokusili vloupat do novostavby ve Vodňanech. Byli ale vyrušeni. Také peněženka odložená v restauraci v Cehnicích skončila v jejich kapse.

Žena však měla mnohem širší rejstřík. Má na svědomí krádež mobilu při návštěvě společného známého a krádež peněz z domu v Radčicích, kam se dostala pod smyšlenou záminkou. Při odchodu stačila vzít ze vstupních dveří i klíč od domu. Na svědomí má i krádež kola před Penny Marketem ve Vodňanech. Ve Sviněticích vnikla do dvora, kudy vešla do domu a v kuchyni ze stolu odcizila mobil. Několikrát okradla i otce. Z domova odnesla peněženky i platební kartu, pomocí níž společně s přítelem nakoupili různé zboží v hodnotě 53 000 korun. Kradla i na návštěvě na chatě, kde si do batohu „sáhla“ pro fotoaparát. Doznala se i k vloupání do domu ve Skočicích, kam vnikla po odstranění sítě proti hmyzu. Přivlastnila si tam mobil, radiomagnetofon, mikrovlnou troubu, ale třeba i mléko.