Z vizuálního hlediska je na první pohled patrné, že objektu vévodí šedobéžová dlažba, která se prolíná celým domem. Dále je to vestavěný nábytek – ten je převážně v bílé.

Bílá je tak i kuchyně, která je součástí obkladu stěny. Zároveň šikovně ukrývá sloupec spotřebičů. Naopak do tmavších tónů laděný ostrov nabízí úložný prostor, kdy je jeho součástí zabudovaná varná deska.

Vše se muselo vejít na plochu 31 metrů čtverečních.
Druhý domov v srdci Šumavy: Unikátní apartmán vznikl v usedlosti ze 17. století

„Navíc je propojen s jídelním stolem, který je hlavním středobodem obývacího prostoru,“ popsal spoluautor projektu Filip Hejzlar z architektonického studia de.fakto.

Hlavní koupelně pak dominuje samostatně stojící, takzvaně solitérní vana. Dále je to velkoformátová keramická deska v pozadí. Zajímavostí je, že do interiéru jsou zakomponována umělecká díla. Jde o fotografie natištěné na zrcadle od umělce Jiřího Machta.

Umělecká díla od Jiřího Machta.Umělecká díla od Jiřího Machta.Zdroj: se svolením Filipa Hejzlara (architektonické studio de.fakto) a Grand Prix architektů

„Vznikl tak interiér, který je založený na hmotové čistotě a jednoduchosti. Svou nadčasovostí si bude udržovat svou hodnotu,“ doplnil Hejzlar.

I s tímto plánem pak koresponduje fakt, že většina vybavení je podle něj vyrobena atypicky. „Umožňuje to lépe pracovat s celým prostorem a naplňovat základní myšlenku,“ míní Hejzlar.