Na snowboard se poprvé postavila ve čtyřech letech, v osmi už závodila. A ve středu 10. února odlétá do Norska reprezentovat Českou republiku!

Řeč je o šestnáctileté Sáře Veselkové z Nového Dražejova, která patří mezi nejúspěšnější snowboardistky v Česku. „Sport, kterému se věnuji, se jmenuje snowboardcross. Jeho atraktivnost spočívá z velké části v záludnosti tratě. Ta není příliš dlouhá, ale zato je plná zatáček, strmých sjezdů, různých nerovností, boulí, skoků a přírodních i umělých překážek," vysvětlila.

Sára Veselková je ve snowboardcrossu natolik úspěšná, že odlétá do Lillehammeru, aby změřila své síly s nejlepšími světovými snowboardcrossařkami na Juniorských olympijských hrách. „Do této soutěže jsem se kvalifikovala loni na mistrovství světa juniorů, které se konalo v Číně, kde jsem skončila celkem devátá," dodala.

Sára která závodí pod hlavičkou Czech SBX team. Ten spadá pod Český svaz lyžařů. Jde o ten samý tým, pod kterým jezdí i olympijská vítězka z roku 2014 v Soči Eva Samková.

Juniorské olympijské hry 
v Lillehammeru budou slavnostně zahájeny tento pátek. „V neděli 14. února máme trénink a náš závod by se měl konat v pondělí. Pokud bych se dostala až do finále, čekaly by mě celkem čtyři závody. Obrovským úspěchem je ale pro mě už samotná účast," uzavřela Sára Veselková.

Juniorské olympijské hry 
v Norsku potrvají až do pondělí 22. února.