Kosí zachránce
Večer 3. srpna ve večerních hodinách bylo voláno na linku městské policie 156 mužem, který žádal strážníky městské policie o pomoc. Našel totiž v kempu na Podskalí kosa a je mu ho líto. Na místo dorazila hlídka, která si kosa od muže převzala. Kos poté putoval do záchranné stanice Makov.

Nedovolené koupání
„Na plavecký stadion vlezlo asi sedm lidí, koupají se v bazénu a dělají zde nepořádek.“ Takovéto oznámení přijali neznámým mužem na linku městské policie dne 3. srpna v nočních hodinách. Na místo dorazila hlídka městské policie, která zde zajistila sedm mladých lidí, kteří se koupali ve velkém plaveckém bazénu. Všichni přítomní se strážníkům přiznali, že přelezli oplocení plaveckého stadionu v místech, kde nebyl nad plotem ostnatý drát. Všichni přítomní se na místě omluvili a svého nerozvážného počínání litovali. Vzhledem k tomu, že nešlo o jediný takovýto případ, bude se celou záležitostí zabývat komise pro přestupky MÚ Strakonice.

Drobná krádež v supermarketu
Dne 4. srpna přijali na MP oznámení od muže z jednoho z místních supermarketů, že zde ochranka přistihla osobu, která prošla skrz pokladnu bez zaplacení. Po příjezdu hlídky na místo strážníci zjistili, že byl dopaden muž, který poškodil obal zabaleného plata vajec a z toho dvě odcizil. Vzhledem ke skutečnosti, že muž se již v minulosti dopustil stejného přestupku, vyřešili jej strážníci v příkazním řízení.

Trhat výzdobu městské zeleně se nevyplácí
Brzo ráno 6. srpna zjistil strážník městské policie za pomoci kamerového systému ženu, která trhala výzdobu městské zeleně v ul. Velké náměstí, před barem Bormeo a následně i v prostoru před domem v ulici Ellerova. Na místo ihned dorazila hlídka městské policie, která ženu dopadla. Žena se k přestupku sama doznala. Za přestupek, kterého se svým jednáním dopustila, si vysloužila blok v příkazním řízení.

Narušil noční klid
Dne 9. 8. přijali na linku městské policie 156 oznámení od neznámé ženy, že v ulici Havlíčkova mají spoluobčané opětovně puštěnou hudbu, která svou hlučností ruší okolí. Po příjezdu hlídky na místo byl v ulici slyšet velký hluk. Strážníci zašli do bytu, odkud hluk vycházel a kde probíhala bujará oslava. Vzhledem k situaci, že majitel bytu odmítl se strážníky cokoliv řešit a nejednalo se o první stížnost na jeho osobu, bude se přestupkem dále zabývat přestupková komise MěÚ Strakonice.

Nepokradeš!
Dne 10. srpna bylo oznámeno na linku městské policie z jednoho z místních marketů, že právě zadrželi pachatele drobné krádeže. Na místo dorazila hlídka městské policie, která zde zjistila, že pachatel odcizil zboží v hodnotě 550 korun. Strážníci jej na místě vyřešili v příkazním řízení.