V sobotu bude ve sportovním areálu TJ probíhat tradiční nohejbalový turnaj trojic s bohatým občerstvením a atrakcemi pro děti zdarma. Večer se v sokolovně uskuteční společenský večer s westernovým programem. Hraje Fatima.

V sobotu a v neděli pak bude na náměstí postaven:
– Indiánský tábor s možností prohlídky a s výkladem, ukázkami dobového vybavení týpí i tábora. Bude možno vyzkoušet různé hry, soutěže a dovednosti – střelba z luku, hod tomahavkem, lov mustangů, indiánské šipky, výroba čelenek, přívěšků nebo náramků a totemů pro děti, rozdělávání ohně křesadlem a malování válečnými barvami.
– Lovecký tábor s ukázkou loveckých zbraní, kožešin, pastí ukázkou výroby střeliva – odlévání kulí, soutěž v poznávání stop a poznávání kožešin zvířat žijících v Americe.
– Tábor osadníků s dobovým krytým vozem a výbavou, pečení placek spojené s ochutnávkou, historický test v poznávání divokého Západu, hod kloboukem, botou a podkovou.
– Zlatokopecký claim – stanoviště s rýžováním zlata, ukázka rýžování s výkladem. Každý si může vyzkoušet a nalezené zlato odnést.
– Kovbojské stanoviště s kulisou domu a další výbavou a doplňky, ukázka sedlářské práce, zdobení kůže a vyrobené drobnosti se rozdávají dětem. Je možno vyzkoušet práskání bičem, hod lasem na cíl.
Nedělní program zahájí v 8.30 hodin mše svatá v kostele sv. Jana Křtitele za účasti členů Suverénního řádu Maltézských rytířů. Následně bude na pódiu na náměstí od 10 do 15 hodin k vidění velmi pestrý program:
– Slavnostní zahájení a nástup všech účinkujících v dobových kostýmech s hudbou a doprovodným slovem.
– Kankán v podání místních žen.
– Revolver show – žonglování s revolvery a zapojení dětí do střelecké soutěže.
– Indiánské tance – ukázka různých tanců a zapojení dětí i dospělých.
– Tomahavk show – hod tomahavkem na cíl.
– Vystoupení s lasem a trikové lasování a lasování s dětmi.
– Humorná scénka s přestřelkou.
– Indiánské válečné a zvířecí tance.
– Vystoupení s honáckými biči.
– Ochutnávka ohnivé vody – pro dospělé a country tance.
– Dětské pow wow – soutěž v tancích pro děti o ceny.
– Létající ptačí lidé – jediné provedení starého rituálu mexických Indiánů v ČR.
– Jednotlivá vystoupení propojí country kapela Šrumecz.
– Pódium bude ozdobeno stylovou dekorací a bude probíhat půjčování kostýmů pro děti i dospělé, aby se lidé mohli vyfotit.
– Na náměstí bude pivní stan s hudbou.
– V Kostelní ulici se uskuteční tradiční výstava drobného zvířectva.
– Na radnici bude výstava obrazů a promítání tematických filmů.

Městys Radomyšl má bohatou historii a mnoho unikátních památek, které mohou v průběhu pouti hosté navštívit, jako je například filmaři vyhledávaný poutní kostel sv. Jana Křtitele (Princezna ze mlejna, Nemocnice na kraji města III., Náš venkov, Toulavá kamera), nebo židovský hřbitov, kde jsou pochováni prarodiče Franze Kafky a ke kterému vede nově opravená turistická trasa.

Pouť v Radomyšli se v posledních letech zařadila mezi významné akce Jihočeského regionu. Městys se stal propagátorem tohoto fenoménu, který patří ke kulturnímu dědictví kraje. Akce klade důraz na dodržování tradic, zkvalitnění a rozšíření kulturní nabídky regionu. Navštěvují ji turisté z celé ČR a zahraničí. Velikou poctou pro městys byla návštěva prezidenta Václava Klause, který zde v roce 2006, právě v den tradiční pouti, zahájil oficiální návštěvu Jihočeského kraje.

Od tohoto roku je pouť vždy tematicky zaměřena. V roce 2007 vstoupila do Evropy, když Radomyšl navštívilo 50 hostů z partnerského města Montoggio v Itálii, v roce 2008 byla „pohádková", v roce 2009 proběhla v duchu lidových tradic, tématem roku 2010 byly rytířské ctnosti a v roce 2011 se dokonce zapsala do České knihy rekordů, když se zde na jednom místě sešlo 348 lidí s proutěným košíkem.