Kdo se zašel o pouti podívat do Domova pro seniory v Lidické ulici rozhodně neprohloupil. Konal se tu totiž již XIV. ročník výstavy ručních prací nejen seniorů.

Celkem 46 jednotlivců a 8 zařízení vystavovalo v bývalé kapli sv. Martina své ruční práce. A nebyli to jen senioři, prodejní výstava byla určena všem, kteří měli zájem cokoli vytvořit.

Již ve dveřích vítala s úsměvem návštěvníky Zdena Limbergerová. „Jsme moc rádi, že senioři mají důvěru zde vystavovat. Je to ukázka prací českých rukou. A pro některé taková inspirační výstava, chodí si sem pro nápad, co by mohli vytvořit příště a po svém," vysvětluje Zdena Limbergerová.

Díky tomu, že se výstava koná v termín pouti je stále plno, kdo nic nekoupí se alespoň podívá. „Chodíme na tuto výstavu každý rok a dá se říci, že skoro vždy si něco koupíme," usmívá se Olga Remešová, která si zrovna kupuje náhrdelník.

V pátek proběhla slavnostní vernisáž, při které předvedla své vystoupení Osečanka a ostatní obyvatelé domovů. Poté byla otevřena výstava. „Dokonce zde byla jedna paní až z Kanady, která sem zašla náhodou a koupila si obraz, který malovala žena po těžké životní ráně. Každá věc zde má svůj příběh," říká Zdena Limbergerová.

První výstava se uskutečnila před 14 lety a zakladatelkami byly právě Zdena Limbergerová a Hana Petrovcová.