22.00 Volební místnosti se uzavřely. Volit mohou lidé opět v sobotu od 8 hodin.

21.25 Při minulých senátních volbách byla v obvodu číslo 12 volební účast v prvním kole 38,26 procenta a ve druhém 27,63 procenta. Před týdnem v prvním kole volilo 39,49 procenta voličů a zatím to vypadá, že rozdíl v účasti bude tentokrát ještě výraznější.

21.03 Nízkou volební účast hlásí i okrsky v části Písecka a Prachaticka, které rovněž patří do senátního obvodu 12 Strakonice.  Například  v Písku ve volebním okrsku 1 druhé kolo přilákalo 5,5 procenta voličů.  

Volební místnost ve strakonické nemocnici.19.47 Do volební místnosti na Městském úřadu v Bavorově zamířila dosud pouhá čtyři procenta registrovaných voličů, těch mají ve volebním okrsku celkem 1282. Dnes už nevypadá, že by se někdo objevil. Před týdem přišlo zhruba stejně lidí v pátek i v sobotu. Teď si v Bavorově slibují, že by to mohlo být i víc. Zítra se tam totiž konají farmářské trhy.

19.01 Do volební místnosti v hasičské zbrojnici v Dražejově přišlo do této chvíle šest procent z 247 registrovaných voličů.

18.12 Do volební místnosti číslo 7 v hale STARZ v ulici Máchova přišlo odvolit dosud necelých devět procet z celkového počtu 802 registrovaných voličů.

17.33 V Čejeticích přišlo ze zhruba šesti set registrovaných voličů zatím třicet lidí. Podle předsedkyně okrskové volební komise Heleny Hamplové se velká účast očekávat nedá. "Když už, tak jsou volit ti starší," doplnila.

17.06 Do volební místnosti číslo 1 v prostorách Pošumavské tržnice ve Volyni přišlo zatím jen pět procent z celkových sedmi set registrovaných voličů.

16.31 Do volební místnosti číslo 23 v Základní škole Dukelská ve Strakonicích zatím přišlo 75 lidí. Registrovaných voličů přitom mají 892. Okrsková volební komise si krátí čas, jak může.

16.05 Do volební místnosti okrsku číslo 5 ve víceúčelové hale ve Vodňanech přišlo do této chvíle pouhých šest lidí. Registrovaných voličů tam přitom mají 490.

15.35 Chirurg strakonické nemocnice Radek Chalupa volil v okrsku 17 (zasedací místnost ředitelství nemocnice) s pořadovým číslem pět z 22 voličů. Ale byl jediný, kdo využil možnosti voličského průkazu. „Mám službu. A protože jsem z Volyně a chtěl jsem volit, bylo by složité jet na otočku domů," vysvětlil. Ci ho ale láká na volbě senátora natolik, že si dal tu práci s voličským průkazem? „Je to pro mne projev svobodné vůle. Jde ale a také o to, že nevolit na nadávat se mi nelíbí," dodal. Volil i v prvním kole minulý víkend.

15.01 "V 1.kole senátních voleb jsme měli třiadvacetiprocentní účast. Je těžké odhadnout, jaká bude ve druhém kole. Spíš menší. Po první půlhodině přišlo deset lidí, hlavně starších. Voliči u nás vše dostanou, k žádným problémům nedochází a lidé se ani na nic neptají. Když už přijdou, tak jsou asi dostatečně informovaní," řekl Jiří Matásek, zapisovatel volební komise, která sídlí přímo na strakonické radnici v obřadní síni.

14.22 Do volební místnosti v Základní škole J. A. Komenského v Blatné zamířilo zatím tak do deseti voličů. Podle členů komise lidí chodí málo, je ale teprve po druhé a venku je ošklivě, tak se to ještě může dost změnit.

Senátní volby v Katovicích.14.00 Dvě důchodkyně čekají před volební místností číslo 16 v ulici Lidická ve Strakonicích. "Není to pro nás jen povinnost, chceme se na tom podílet, rozhodování pro nás bylo lehké, vybíraly jsme podle osobnosti," řekly shodně.

Volební místnosti se otevírají opět ve 14 hodin a voliči do nich budou moci přijít dnes do 22 hodin a zítra od 8 do 14 hodin. Hlasovací lístky lidé tentokrát už nedostali do svých schránek, ale dostanou je v dnech voleb až ve volebních místnostech.

V senátním obvodu číslo 12 je celkem 329 okrsků. V prvním kole v nich bylo 111 564 registrovaných voličů, z nich volilo 44 052 lidí, což představovalo volební účast 39,49 procenta.

Voliči budou vybírat tentokrát ze dvou kandidátů. Jsou to Martin Gregora, který v prvním kole získal 19,03 procenta hlasů, a  Karel Kratochvíle, který měl 16,38 procenta hlasů. Do druhého kola nepostoupili Elvíra Tomášková, Jiří Mánek, Petr Martan, Robert Huneš, Mario Vlček, Václav Trojan, Miroslav Krejča a Vítězslava Baborová.     

Senátní obvod 12 Strakonice:Je tvořen okresem Strakonice, západní částí okresu Písek ohraničenou na východě obcemi Protivín, Písek, Čížová, Cerhonice, Mirotice, Rakovice Mišovice a západní částí okresu Prachatice ohraničenou na východě obcemi Strážný, Lenora, Horní Vltavice, Buk, Šumavské Hoštice, Lažiště, Dvory, Husinec, Těšovice, Vitějovice, Hracholusky a Strunkovice nad Blanicí.