Viadukt u ČZ byl dosud noční můrou těch, kdo tudy chtěli při největší hustotě dopravy projet, neřkuli projít. Po celá léta je navíc ve špičkách podjezd vyhrazen jen chodcům a automobily musejí ulicí Tovární. To by se v brzké době mělo změnit. Projekt počítá nejen s rozšířením na dva jízdní pruhy, ale i s místem pro chodce po obou stranách. Toto zlepšení si však dopředu vybere svou daň v podobě uzavírek. Teprve jednání s dodavatelem však přinese konkrétní termíny, kdy dojde k částečnému omezení provozu a kdy bude toto místo uzavřeno zcela. Stavba by měla začít už 25. června, již schválená výluka na trati pak má být od 14. srpna do 3. září. V plném proudu je nyní na radnici výběrové řízení (VŘ) na firmu, která by měla tuto stavbu realizovat. Pokud by nedošlo k žádným komplikacím, je reálné tento závazný harmonogram stihnout. Pokud se ale při VŘ vyskytnou nějaké námitky a věc se pozdrží, může dojít k ohrožení realizace právě kvůli pevnému termínu výluky.

Uvítáte přestavbu viaduktu?

Stanislav Venclík, Strakonice: Chodil jsem tudy z práce desítky let a už tenkrát to mělo být hotové. Konečně se do toho pustí.

Radka Štérová, Strakonice: Realizace jim trvala velmi dlouho, konečně budou auta normálně jezdit a i pro chodce je to dobré.

Jana Slavíková, Strakonice: Samozřejmě je to nutnost, ale takových věcí je potřeba udělat spousty. A rozhodně už dříve.

Jan Karásek, Olomouc: Oprava poznamená celou jednotku. Chodíme tam na nástupy a problémy s tím budou.

Čtěte také zdea zde.