Ředitel pivovaru DUDÁK Jaroslav Tůma a trenér strakonických basketbalistek Ivan Beneš se vsadili o výsledek nadcházejících dvou zápasů. A o co jiného, než o pivo!

V případě, že zápasy, které se hrají 29. října (Sev-en Strakonice – BLK Slavia Praha) a 1. listopadu (Sev-en Strakonice – Valosun KP Brno) strakonické basketbalistky vyhrají, bude Jaroslav Tůma čepovat pivo DUDÁK pro všechny diváky, kteří přijdou v sobotu 15. listopadu na zápas do Sportovní haly STARZ mezi Strakonicemi a Hradcem Králové. „První zápas s SBŠ Ostrava minulou středu vyhrály naše basketbalistky rozdílem třídy. Všichni příznivci strakonického basketbalu si přejí, aby jim forma vydržela. Chceme děvčata vyhecovat a diváky pozvat na domácí zápasy. Snad se to podaří!" přeje si ředitel Jaroslav Tůma.

Trenér Ivan Beneš nezaváhal ani vteřinu. „Výzvu ředitele Jaroslava Tůmy jsem okamžitě přijal. Podle papírových předpokladů musíme oba zápasy vyhrát. Ale stát se může klasicky cokoliv. Je to jen sport, který má obzvláště ve své ženské podobě svá specifika," s úsměvem na tváři říká Ivan Beneš, který vedle strakonického klubu působí také jako asistent trenéra u ženské reprezentace.

Pokud jeho tým prohraje, rád s vybranými hráčkami přijde na oplátku pomoci do pivovaru. „Při minulé návštěvě jsem si všiml dlouhé fronty u pivovarského stánku a zdejší prodavačky stíhaly jen s vypětím všech sil," doplňuje Ivan Beneš.

Měšťanský pivovar DUDÁK s basketbalistkami spolupracuje a patří ke sponzorům klubu Sev-en Strakonice. „Každý rok přispíváme částkou 150 tisíc korun. Strakonické basketbalistky skvěle reprezentují město, stejně jako piva z našeho pivovaru DUDÁK," uvádí Jaroslav Tůma.

Obě strany unikátní sázky nezastírají, že se nápadem nechaly inspirovat nedávnou sázkou trenéra české fotbalové reprezentace Pavla Vrby s sládkem z plzeňského pivovaru Gambrinus Pavlem Zítkem . Ti se na začátku října vsadili a fotbalové reprezentaci sázka velice prospěla. Jaroslav Tůma doufá, že sázka skončí stejně. „Fandíme strakonickému basketbalu, takže by mi vůbec nevadilo, kdyby trenér Beneš do pivovaru nemusel a já jsem 15.listopadu strávil zápas u pípy," uzavírá Jaroslav Tůma.

Středeční utkání začíná v 18 hodin, sobotní pak v 16.30 hodin.