Pro návštěvníky byly připraveny například horolezecká stěna, slackline, workshop žonglování, velká piknik zóna se skvělými koktejly, milkshaky a stolním fotbálkem, fotokoutek, svatba na 24 hodin a mnoho dalších zážitkových aktivit, které vymysleli a připravili blatenští studenti ve spolupráci s Centrem kultury a vzdělávání Blatná.

V kulturním programu bylo také co vybírat. Na hlavní stage se postupně představily lokální kapely, jako například Harryho ledvina blatenské ZUŠ se svým pop-rockovým repertoárem nebo blatenská oblíbená klasika v podání Křečových žil, které koncem měsíce dubna pokřtily své nové CD. Nechyběl ani taneční program v podání souboru z blatenské ZUŠ nebo Prezioso. Novinkou v hlavním programu bylo zařazení divadelní improshow, kterou předvedl renomovaný pražský divadelní a hudební improvizátor Jakub Troják spolu se svými spoluhráči.

V podvečer si návštěvníci poslechli kapelu Pakáš z Příbrami, která hraje vlastní tvorbu v žánru ska. Po Pakáši se představila lahůdka letošního Studentského dne, a to RYBIČKY 48. Celý studentský minifestival zakončil místní hard core v podání Loretta Carpenter Store.