Jedná se o soutěž ve znalostech o pivu, v čepování a servisu piva a v míchání nápojů s pivem. "V silné konkurenci gastronomických škol z celé republiky s rekordním počtem 49 soutěžících si naši žáci vedli velmi dobře a výborně reprezentovali naši školu. V náročné soutěži míchaných nápojů s pivem naši školu reprezentovala žákyně 2. ročníku Hana Kováříková, která se umístila na pěkném 25 místě. Žák 3. ročníku Dušan Vlček soutěžil v disciplínách Překážkový běh s pivem a Čepování piva na hladinku a celkově se umístil na 15 místě," řekla učitelka odborného výcviku Naďa Šindelářová.

Současně byl při konečném vyhlašování výsledků vyhlášen Sládkem Plzeňského Prazdroje a.s. Václavem Berkou jako největší sympaťák soutěže. Zároveň oba žáci obdrželi Certifikát jakost garantovaný Asociací číšníků ČR.

V rámci soutěže Birell Cup - Pivní pohár byl vyhlášen 4. ročník soutěže GRILOVÁNÍ na venkovním grilu. Soutěž spočívala v grilovaní mletého masa doplněná dalšími kuchařskými disciplínami - krájení cibule, znalostní test z gastronomické terminologie a kuchařský běh. Soutěže se zúčastnili žáci 1. ročníku Jiřina Musilová a Ondřej Kadeřávek, kteří se pečlivě připravovali a snaha se skutečně vyplatila. Strakonický tým si zvolil takový pokrm, který je vhodný k pivu a to Pikantní mleté maso s rozmarýnem, dip z nivy a grilované bagetky s bylinkovým máslem.

Z celkového počtu šestnácti týmů si pak poctivě vybojoval 3. místo, což je v takové konkurenci velký úspěch.