Středa 21. srpna

Stojíme za legální vládou
Strakonice – Již před šestou hodinou ranní znali na závodech stanovisko OV KSČ, které se plně staví za Dubčeka, Smrkovského, Černíka a Svobodu. Vyzvalo ke klidu. V největším jihočeském závodě – ČZM – nastoupili zaměstnanci, i když s rozhořčením, k ranní směně.

Vaše slova
Václav Tůma, předseda JZD Chelčice: „Jsem překvapen, nemohu věřit. Jsou to těžké chvíle… znovu zachovejme statečnost, důstojnost a klid.

Čtvrtek 22. srpna

Telegraficky z rezolucí
Předsednictvo OV KSČ ve Strakonicích žádá okamžitý odchod okupantů a projevuje poděkování občanům za ukázněné a rozumné vystupování.

Sobota 31. srpna

Děti jsou doma
70 dětí zaměstnanců ČZM Strakonice prožilo první dny minulého dramatického týdne v NDR, kde byly na dětské rekreaci. Po dvoudenní anabázi se vrátily v pondělí 26. srpna v pořádku domů.

Dubčekovy směny
Dnes probíhají v některých podnicích strakonického okresu Svobodovy a Dubčekovy směny. Například v ČZM Strakonice.

Úterý 3. září

Vojska se stahují
Strakonice – V okresním městě, Vodňanech a v Blatné se vojska varšavského paktu trvale neusadila. Projížděly jimi pouze vojenské kolony. Včera v noci a k ránu byl pozorován velký transport, který jel přes Volyni směrem na Šumavu.

Středa 4. září

Neničte dopravní značky
Strakonice – Dopravní značky a rozcestníky jsou ve městě většinou již v pořádku, i když některé dosud míří jiným směrem. Veřejná bezpečnost žádá občany, aby nové značky přes noc znovu neničili. Stalo se tak i v noci na včerejšek.

Festival nebude
Strakonice – Ve dnech 6. až 8. září měly být Strakonice dějištěm druhého ročníku Mezinárodního dudáckého festivalu. Podle sdělení pořadatelů se letos festival vzhledem k známým okolnostem pořádat nebude. Na dostaveníčko dudáků od nás i ze zahraničí si tedy Strakoničtí musí počkat.

Čtvrtek 5. září

Krátce z okresů
Na Strakonicku probíhají všední dny národních výborů bez rušivých jevů. Jednotlivá zasedání městských národních výborů a MNV navštěvují nejen poslanci okresního národního výboru, ale i členové ONV a společně řeší a odstraňují všechny problémy.