Tuto sobotu si budou děti moci vyzkoušet hru na obrovská bicí, vydovádět se u dlouhých barevných rour nebo využít služeb extravagantního vlasového salonu Chacha. Nebude chybět ani oblíbené malování na obličej či tvořivé dílny pro šikovné ruce. Nedílnou součástí Strakonického vítání, pořádaného odborem školství a cestovního ruchu MěÚ Strakonice, bude cyklovýlet a trasa pro pěší.

Cyklisté mohou na hrad přijet už v 9 hodin, kdy začíná registrace. "Stejně jako v minulých letech si budou moci vybrat ze tří různě dlouhých tras – 15, 42 a 61 kilometrů. Tentokrát se vydají po stopách strakonických pánů, aby si připomněli 650. výročí od potvrzení městských práv Strakonicím," zve za odbor školství a cestovního ruchu Eva Janochová.

Start cyklovýletu je naplánován na 10 hodin. Nejkratší trasa povede přes Mutěnice, Sousedovice, Pracejovice a Podskalí. Na středně dlouhé trase cyklisté pojedou přes Mutěnice, Sousedovice, Drachkov, Novosedly do Střelských Hoštic a odsud přes Mnichov, Katovice zpět na hrad. Trasa v délce 61 kilometrů cyklisty zavede až do Horažďovic a odsud pojedou zpět do Strakonic přes Mnichov, Zadní Zborovice, Únice a Katovice. Účastníci nordic walkingu se mohou těšit na zhruba desetikilometrovou procházku okolím města.

Odpolední program pro děti na druhém hradním nádvoří začne ve 13 hodin tanečním vystoupením strakonického domu dětí a mládeže, ve 14.15 přijde na řadu Černobílá pohádka na motivy Kouzelné flétny od W. A. Mozarta v podání Divadélka Kos. Vrcholem akce bude od 15.30 dovádivá koncertní show Pískomil se vrací. Kapela Pískomil slibuje repertoár nesoucí se v duchu energického holk´n´kluk´n´rollu s vtipnými a originálními texty písní.
Děti si budou moci opět zasoutěžit, pět vylosovaných šťastlivců se může těšit na zajímavé ceny. Stejně tak organizátoři vylosují tři výherce z registrovaných cyklistů a účastníků nordic walkingu.