Lidé v Bavorově jsou naštvaní. Městysem projíždějí desítky kamionů denně. Místo, aby řidiči kvůli uzavřenému obchvatu u Vodňan jeli z Češňovic na Netolice a Vimperk, zamíří na Bavorov. I když nejde o oficiální objížďku, zákon neporušují. Ušetří však něco kolem třiceti kilometrů.

Situaci přiblížil místostarosta Bavorova Václav Kůs: „Kamiony se otáčejí na náměstí a už se tu dokonce málem dva srazily. Často řidiči ani přesně neví, jakým směrem se dát. A třeba směrem na Volyni je to tady i docela úzké. Předpokládám, že bude ještě hůř."
Starosta Drahonic Václav Vokáč upozornil na potíže Policii ČR, ŘSD, odbory dopravy a další instituce. „Řidiči kamionů ve směru na Bavorov bloudí a nevědí mnohdy ani kudy pokračovat. Místní se jim snaží ukazovat, kam mají jet," řekl.

Policie ČR už včera začala dopravu v problémových místech sledovat. To potvrdila policejní mluvčí Jaromíra Nováková. „Vjet do Bavorova sice zakázáno není, ale řidiči by měli respektovat značení. Policisté dohlížejí, aby dodržovali objízdnou trasu a nedocházelo ke komplikacím. Pokud vjedou do zákazu vjezdu nad šest tun, budou je i pokutovat," vysvětlila.

Kvůli rekonstrukci obchvatu bude zhruba šestikilometrový úsek komunikace uzavřený až do 27. června. Objízdných tras je vytyčeno několik.