Předsedkyně Marcela Vlčková pomohla vyvést pivovar z dlouhodobě špatného hospodaření a pomohla k dosažení ziskového výsledku za rok 2015," řekla exkluzivně pro Strakonický deník mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková.

Dušan Krankus

Důvodem k rozhodnutí rady města jako jediného akcionáře byla snaha zvýšit výstav a kvalitu piva. Proto byl za člena představenstva jmenován sládek Dušan Krankus. Šéfem představenstva se stal radní Rudolf Oberfalcer a členem představenstva zůstává Josef Štrébl.

Rudolf Oberfalcer, Strakonická Veřejnost  Josef Štrébl, Volba pro město

Své jmenování nám potvrdil Dušan Krankus. Podle něj to nebylo okamžité rozhodnutí, byl si vědom zodpovědnosti, kterou to znamená. Podle něj je jeho úkolem především to, aby se ve Strakonicích vařilo dobré pivo. A na to jeho další funkce nebude mít žádný vliv. Pivovar by podle něj měl pokračovat speciálů, medový speciál v loňském roce se podařil. Je možné, že dojde k rušení asi dvou druhů piv.

Marcela Vlčková vedla představenstvo pivovaru od prosince 2014.

Odvolaná Marcela Vlčková prý neměla nejmenší tušení o chystaném odvolání. Bylo to pro ni velké překvapení, nezaznamenala žádné náznaky, že by k něčemu takovému mělo dojít. Plány roku 2015 se podle podařilo splnit, od navýšení výstavu mělo jít v roce 2016. Zda šlo o osobní záležitosti, nechtěla komentovat. Předpokládá, že nebude potvrzena ani její účast ve vedení teplárny.