Město mělo již v té době nakoupeno pět nádob za 25 000 korun. Stačilo je jen umístit. Nové koše najdeme u pošty, na náměstí, pod Malsičku a v ulici Palackého. „Jsou v provozu zatím jen pár týdnů. Zda se tím zvýšila čistota města, nedokáži posoudit. Ale řekla bych, že pokud je lidé, kteří jdou venčit své psy, mají po ruce, určitě je využijí,“ myslí si starostka Lenka Nestřebová.

Za čistější město bude bojovat také kampaň proti psím exkrementům, která se má ve městě rozjet už na podzim.

„Nejprve vyhlásíme soutěž o logo akce. Zúčastnit se jí může každý, kdo udrží tužku v ruce. Mezi lidi chceme rozeslat také anketu o psech, venčení, čistotě ulic a podobně. Na jaře bychom potom rádi vyrazili se zábavným programem i do města,“ zmínila se Lenka Nestřebová.

Podle jejích slov bude akce zatím probíhat v pozitivním duchu. „Chceme, aby si lidé všímali svého prostředí. Chceme na ně nejprve zapůsobit po dobrém. Pokud si nedají říci, budeme muset nastoupit s nepříjemnějšími metodami,“ zmínila se starostka.

„Že je ve městě více košů jsem zatím ani nezaznamenala. Psa nemáme a když jsem někam potřebovala něco vyhodit, vždy jsem nějaký koš nebo popelnici našla. Nikdy mi nescházely. Ale je dobře, že mají majitelé psů nepořádek po svých mazlíčcích kam házet. Když ´to´ totiž vyjedete kočárkem, není to příjemné,“ připustila Hana Zářecká.