V návaznosti na terénní úpravy probíhá pokládka a překládka inženýrských sítí. Od ulice Písecká a od ulice Zvolenská budují stavebníci stoky A a B nutné pro odvodnění nové hlavní trasy, a s tím současně jsou řešeny provizorní a definitivní překládky elektrického vedení, vodovodu a dalších inženýrských sítí. Díky tomu občas dochází k přerušení dodávky vody, což se snažíme ve spolupráci s Technickými službami města Strakonice řešit včasnou informovaností občanů.

Prioritou je v současné době vybudování protihlukových stěn, jak bylo občanům města Strakonice přislíbeno 9. března letošního roku při veřejném představení stavby v kulturním domě. "V ulici Budovatelská jsou postaveny provizorní stěny, které v dohledné době nahradí konečné protihlukové stěny," dodala mluvčí radnice Markéta Bučoková.

Během srpna vznikne opěrná zeď pod autosalonem na Písecké ulici, plnící funkci bezpečného zajištění svahu, kde vznikne napojení chodníku pro pěší na komunikaci I/4, vedoucí například směrem k již zmíněnému autosalonu a k autoservisu Šrachta.

V nejbližších dnech dojde v rámci provádění hrubých terénních úprav k přerušení současné komunikace ve směru centrum (ulice Lidická) – ul. Písecká, čímž bude znemožněn pohyb chodců v tomto směru. Bude nutno využívat obchůznou trasu ulicí Radomyšlská.

Poté se začne s budováním překrytého zářezu přes novou komunikaci I/22 v místě stávající odbočky do lokality Na Vinici (od křižovatky ulic Šmidingerova a Arch. Dubského po překrytém zářezu ve směru na Šibeník), který bude již financován z rozpočtu města.