Letošní desátý ročník je rekordní, jak počtem přihlášených týmů, tak i počtem zapojených škol. „V oblastním kole máme tři skupiny po čtyřech týmech a jednu skupinu po třech týmech. V každém družstvu je po pěti hráčích. Ve skupině hraje každý s každým a dva nejlepší týmy postupují do play of,“ řekla Sára Stankovská, oblastní organizátorka soutěže.

Některá družstva rozhodně nejsou v této hře žádnými začátečníky. „Soutěžíme již šestým rokem. Piškvorky jsou jednoduše složité. Je skvělé, jak ze dvou symbolů můžete vytvořit spoustu kombinací,“ vysvětlil Dominik Staněk za tým GYMSTR. Právě žáci strakonického gymnázia vloni v oblastním kole vyhráli a v celorepublikovém se ocitli na dvanáctém místě. A letos opět tyto týmy triumfovaly. Obhájily prvenství a další tým z této školy získal druhé místo.

Třetí místo si odvezli studenti z Gymnázia v Prachaticích. „V krajském kole 27. listopadu. se pak mezi sebou utkají tři nejlepší týmy z každé oblasti. Z toho vzejdou finalisté. Ti se střetnou 8. prosince na grandfinále na Masarykově univerzitě v Brně,“ doplnila Sára Stankovská.

Hlavním pořadatelem soutěže je spolek Student Cyber Games a hlavním partnerem je společnost Candy plus.