Leden

Pátek 6. ledna: Silný vítr v noci na 5. ledna vyděsil na Strakonicku řadu lidí. Například v okolí Kocelovic na Blatensku byly silnice poseté ulámanými větvemi. Na tamní hydrometeorologické stanici naměřili největší rychlost větru 98 kilometrů za hodinu. Nejhorší obavy se naštěstí nenaplnily a k závažnějším škodám nikde na Strakonicku nedošlo.

Středa 25. ledna: Vodňanské kino se stane druhým digitalizovaným v okrese. Rozhodli o tom zastupitelé města a podali žádost o finanční podporu ze Státního fondu ČR na podporu a rozvoj české kinematografie. Rozpočet na digitalizaci přesahoval tři miliony korun a hotovo mělo být do loňského října.

Úterý 31. ledna: Poslední nájemce tržnice u kostela sv. Markéty ve Strakonicích skončil už v roce 2011. Nakonec se radnice rozhodla ji znovu nepronajímat a nechat ji zrekonstruovat. Lidem ve Strakonicích tehdejší neutěšený stav tržnice vadil, o možnost nákupů v ní by ale přišli jen neradi.

Únor

Úterý 14. února: Už potřetí se ve Strakonicích konalo oceňování členů záchranných složek za jejich příkladné činy. Policisté Jan Adámek a Vladislav Topka v Radomyšli zachránili život řidičce v havarovaném voze. Marie Mindlová ze strakonické 25. protiletadlové raketové brigády V Lipkách udržela při životě jedenapůlletou holčičku. Policisté Jaroslav Janda a Petr Sivera rozmluvili muži pod jezem ve Strakonicích sebevraždu. Kapitán Martin Lebeda ze strakonické vojenské posádky na dovolené na Islandu zachránil několik lidí před utonutím. Strakonický strážník Roman Domín pomohl sousedovi, který zůstal ležet bezmocný ve svém bytě.

Pondělí 20. února: Celkem 161 míst, která scházejí. to byl výsledek zápisu do strakonických mateřských škol. Radnice proto musela hledat řešení, jak kapacitu předškolních zařízení navýšit. Už tehdy bylo prakticky připravené rozšíření MŠ Šumavská o jednu třídu.

Březen

Pátek 9. března: Bez práce byl každý desátý ekonomicky aktivní člověk na Strakonicku. Přesto šlo oproti uplynulém měsíci o pokles. Dokonce i proti stejnému období roku předchozího to bylo méně. Na podpoře v nezaměstnanosti bylo v únoru vyplaceno téměř osm milionů korun.

Pátek 23. března: Po roce a půl anket, diskuzí a hlasování vodňanští zastupitelé vybrali studii, podle které se bude předělávat zanedbaný areál koupaliště na Škorně.

Sobota 31. března: Lékařku Hanu Jirkovou, která se zpovídala ze smrti rodičky ve strakonické nemocnici, soud zprostil obžaloby. Přesto poukázal na řadu dílčích pochybení. Proti rozsudku se nikdo neodvolal, a ten tedy nabyl právní moci.