Umělka je svou životností už za zenitem. Certifikát, který skončil vloni, se musí prodlužovat každých deset let. Momentálně je dohodnuto s fotbalovou asociací prodloužení do 30. června.

Mezi městem Strakonice a klubem existuje smlouva o výpůjčce hřiště. Klub by jako vlastník dosáhl na vyšší příspěvek z dotačního titulu ministerstva školství. O sportoviště se dále stará STARZ na základě servisní smlouvy. „Junior nám zatím potvrzenou smlouvu nevrátil,“ řekl ředitel STARZ Pavel Mareš. V případě výpovědi této smlouvy si zažádá o dotaci přímo město. Předseda FK Junior Miroslav Říha vidí situaci jinak. „Předpokládám, že se domluvíme a budeme dál hřiště užívat.“ Další dotační titul bude vypsán na podzim.

Deset let už je na hřišti na Sídlišti k dispozici fotbalistům umělá tráva. Certifikát na povrch je vždy udělovaný fotbalovou asociací na deset let a vloni na podzim skončil.

FK Junior Strakonice žádal na jaře o dotační příspěvek z ministerstva školství. Jednalo se o 80 procent z částky osmi milionů korun. Zbytek peněz by musel klub hledat v rezervách. „Dotace se nám nepodařila získat, vše je zastaveno, také kvůli nedávným změnám na ministerstvu školství a odstoupení ministryně,“ zmínil předseda FK Junior Miroslav Říha.

Další žádosti o dotace budou letos na podzim. Do té doby mohou tedy fotbalisté na umělce pouze trénovat.

Alena Šrámková