Velkou zásluhu na jeho založení měl tehdejší obecní starosta František Kalbáč, který byl také zvolen jeho prvním předsedou, velitelem se stal Tomáš Šolc.

První stříkačka

V roce 1903 byla zakoupena u pražské firmy Smekal první výkonná čtyřkolová ruční stříkačka, která hned v tomto roce vyjela k několika požárům do nedalekých Svéradic, Bratronic, Mečichova a Záboří. Tato stříkačka však byla později zničena a její podvozek používalo JZD pro své vlastní účely.
V roce 1958 získal sbor jako náhradu motorovou stříkačku PP–8, která byla poprvé vyzkoušena 4. září 1966 v Čečelovicích při požáru zaviněném úderem blesku.

Požár stohu

Největší zatěžkávací zkouškou hasičů však byl požár stohu 30. srpna 1972, který byl viditelný do vzdálenosti patnácti kilometrů a na jehož likvidaci se podílelo šestnáct dobrovolných hasičských sborů.

Hasiči Čečelovice.Slavili stovku

V roce 2001 se v Čečelovicích konaly oslavy stého výročí založení hasičského sboru, při němž byl položen věnec obětem 1. světové války (mezi nimi byli i členové hasičského sboru) a konala se i soutěž hasičských sborů z okolních obcí, kterou ovládlo družstvo Čečelovic. Od roku 1998 se na hasičských soutěžích začali objevovat i dorostenci, v roce 2004 se na cvičení v Hlupíně představil také nově založený tým žen. Vznik těchto družstev slibuje, že tradice dobrovolného hasičského sboru v Čečelovicích bude zachována i v budoucnosti.

Současnost

Sboru velí téměř dvacet let Bohumil Kůta. Pochází z Chrášťovic a v Čečelovicích žije od roku 1968, kdy se oženil. Od toho okamžiku je i u sboru. Na začátky svého působení si pamatuje. „Dřív to bývalo takové veselejší. V dnešní době do toho ti mladí tak nejdou. Dřív se ale řeklo jde se a bylo to. Teď má každý své zájmy, ale také přijdou," zhodnotil. Ze zásahů, u kterých jeho jednotka zasahovala, si pamatuje například rok 2009. „Bylo to tady v Čečelovicích. Hořelo v jednom domě, museli jsme natáhnout hydranty a hasili jsme. Zásahů ale naštěstí v poslední době tolik není," podotkl.

Čečelovičtí hasiči ale nežijí jen hasičinou. „Máme družstvo žen i mužů. Kromě cvičení, prověřování akceschopnosti pořádáme i další akce. Třeba plesy. Přes ně také většinou sháníme peníze na svou činnost," zmínil se. Masopusty podle něj nejsou v Čečelovicích zvykem, ale tradice je každoroční stavění máje. I to mají hasiči na starosti.