Řidička odmítala pomoc sražené chodkyni

Policisté hledají svědky nehody mezi řidičkou šedé Škody Fabie hatchback a chodkyní v Českém Krumlově. Stala se v úterý v 16 hodin na parkovišti u Lidlu v Tovární ulici. Policejní mluvčí Lenka Kozoňová popsala, že chodkyně utrpěla zranění a když požádala řidičku o převoz do nemocnice, ta to odmítla a ujela. „V zájmu objektivního posouzení všech skutečností žádáme případné svědky, kteří uvedenou událost viděli, případně mají další informace k pohybu vozidla, aby se nám ozvali," požádala policejní mluvčí. Se svými poznatky o nehodě se můžete dostavit na služebnu krumlovské policie v Tovární ulici nebo zavolat na číslo 974 232 331, případně na 158.

Muž sebral z trezoru přes 100 tisíc korun

Muž (24) chodil od května do srpna do svého bývalého bydliště 
v Lomnici nad Lužnicí a za pomoci v prádelníku nalezeného klíče potají vnikal do uzamčeného trezoru. Postupně odcizil nejméně 117 tisíc korun. Nyní mu hrozí až pětileté vězení.

Zaplatila za iPhone, dosud na něj čeká

Obětí podvodníka
se stala žena z Třeboňska. Ta si objednala na internetovém portálu bazos.cz mobil Apple iPhone 5s 16 GB a dopředu zaplatila 6625 korun. Zboží nedostala a údajný prodejce s ní přestal komunikovat. Případ řeší třeboňští policisté.

U restaurace schází Klostermann

Policisté z obvodního oddělení ve Volyni hledají zloděje, který od neděle 
do úterý odcizil červený slunečník s nápisy Klostermann před restaurací ve Volenicích na Strakonicku. Způsobil škodu přes 7600 korun. Případní svědci mají zavolat na 974 237 740.

Motocykl Yamaha má nového majitele

Malá černá motorka Yamaha CW 50 RS 4SB s registrační značkou 5C7460 zmizela v úterý 25. srpna odpoledne v ulici Čs. armády v Táboře. Markantními znaky jsou chybějící stojan, poškrábaný lak na levé zadní části a nápis BWS na boku. Škoda je 8000 korun.

Policisté zesilují dohled na silnicích

S častějšími 
kontrolami policistů musejí na konci prázdnin počítat řidiči na jihočeských silnicích. Budou se týkat hlavně dodržování rychlosti. Krajský policejní mluvčí Miroslav Doubek vysvětlil, že právě překračování rychlosti bylo nejčastějším prohřeškem, který policisté evidovali minulý týden při dopravní akci X. Postih za „těžkou nohu" na plynu vyfasovalo 102 z celkem 188 pokutovaných řidičů. „Výsledky ukazují, že porušování nejvyšší dovolené rychlosti je velmi častým přestupkem. Policisté se na uvedenou problematiku důsledně zaměří," upozornil.