Když ředitelka Kontaktního pracoviště Úřadu práce České republiky ve Strakonicích Marie Kalbáčová vybírala do Kabelkového veletrhu Deníku svůj příspěvek – kabelku, kterou ráda nosila – trochu váhala. „Pečlivě jsem vybírala, protože kabelka je pro mne jako pro ženu především vyjádření pocitů a emocí," vysvětlila.

Nakonec vybrala tu, která ji před deseti lety doprovázela do Skandinávie. „Jela jsem na služební cestu do Švédska a potřebovala jsem trochu prostornější kabelku, než jsem měla. Šla jsem do obchodu ve Strakonicích a vybrala jsem si ji. Nosila jsem ji pak asi rok," zavzpomínala.

Kabelkový veletrh Deníku považuje za přínosnou a smysluplnou akci. „Věřím, že téměř každá žena má doma kabelku, kterou už nenosí, a přitom je jako nová. Navíc každá akce, která může pomoci – a hlavně dětem – má význam," dodala.

Kabelkový veletrh Deníku je charitativní akce, ve které chceme posbírat velké množství kabelek, následně prodat a výtěžek prostřednictvím Městské charity České Budějovice cíleně poskytnout tam, kde je k rozvoji dětského talentu nejvíc třeba. Zapojte se také a přineste odložené kabelky do redakce v Lidické ulici 198, Strakonice.

Ke dražbě kabelek dojde 3. září v IGY centru České Budějovice.