Místostarostka Helena Brejchová (Strakonická Veřejnost) ve čtvrtek 17. prosince rezignovala jak na křeslo ve vedení města , tak i jako zastupitelka.

Strakonickému deníku se podařilo jako jedinému mediu tuto informaci zjistit jen několik minut po uskutečněné schůzce mezi starostou Břetislavem Hrdličkou a právě místostarostkou Helenou Brejchovou. „Nebudu záležitost komentovat, jen potvrdím, že ke schůzce došlo," řekl Břetislav Hrdlička ještě večer do telefonu.

Z ustavujícího zasedání.

Zprávu o rezignaci Heleny Brejchové potvrdila v pátek ráno radnice prostřednictvím tiskové mluvčí Markéty Bučokové. „Ve čtvrtek 17. prosince Helena Brejchová rezignovala na svoji funkci místostarostky města Strakonice, stejně jako na funkci zastupitelky Zastupitelstva města Strakonice. Důvodem její rezignace jsou zdravotní problémy," píše ve své zprávě Markéta Bučková.

Nyní už bývalá místostarostka a zastupitelka Helena Brejchová poskytla Strakonickému deníku stručné vyjádření. „Ve čtvrtek jsem rezignovala, tím je řečeno vše. Od pátku už nejsem místostarostka ani zastupitelka. Důvod ani dobu, jak dlouho jsem se rozhodovala, komentovat nebudu," uvedla Helena Brejchová.

Její místo v zastupitelstvu obsadí další člen hnutí Strakonická Veřejnost Jaroslav Horejš.

Strakonice nyní budou mít úzké vedení přesně v modelu, který fungoval krátce po volbách, kdy měly jednoho starostu a místostarostu. Podle místostarosty Milana Jungvirta tento stav potrvá do nejbližšího zastupitelstva 2016.