Na situaci upozornila naši redakci řidička, jedoucí v úterý ráno z Prachatic na Prahu. „Nikde jsem si nevšimla vyznačené objížďky, takže jsem se vracela a trochu bloudila. Docela mne také zarazilo, že po celé cestě do Vodňan nebyla nikde žádná značka, která by na uzavírku upozorňovala," dodala.

Ještě v úterý po poledni jsme se do Vodňan vypravili. Ve směru od Prachatic opravdu žádné upozornění na uzavírku není, takže řidiči, kteří se řídí navigací, dojedou až k uzavřenému mostu. Na křižovatce u náměstí už byla instalována značka a ukazatel objížďky, ale při projíždění křižovatky ve tvaru S moc času na vyluštění není. Řidička, která nám volala, dokonce tvrdila: „Ráno tam nic takového nebylo."

Zeptali jsme se na odboru dopravy Městského úřadu Vodňany. „Řidička se asi přehlédla, upozornění na rekonstrukci a objížďku bylo instalováno včas," řekl Bohumír Rychtář.

K možnosti instalovat například značku, upozorňující na uzavření mostu u skleníků už na rovince u obce Pražák, jsme se dozvěděli, že takové rozhodnutí dělá Služba dopravní policie Strakonice. Ale její šéf Petr Kukrál to vidí jinak. „Umístit takovou značku je plně v kompetenci města. Dopravní policie se k tomu pouze vyjadřuje a já osobně považuji takové rozhodnutí v tomto konkrétním případu za velmi přínosné," dodal s tím, že v příštím týdnu podnikne potřebné kroky pro umístění značky u obce Pražák ve směru od Prachatic.

S tím plně souhlasí vedoucí odboru dopravy MěÚ Vodňany Jan Kolesa. „Děkuji za upozornění a přikláním se k názoru pana Kukrále, že bude vhodné u obce Pražák instalovat značku upozorňující na uzavření mostu na silnici II/141 (u skleníků) na výjezdu z Vodňan. Budu kontaktovat firmu, která prováděla vyznačení objízdné trasy, aby instalovala u obce Pražák značku upozorňující na uzavření mostu v době co nejkratší," řekl Jan Kolesa.

Uzavírka mostu potrvá do 27. září, ale není jedinou, která řidičům zkomplikuje život. Od 7. do 17. července se bude opravovat povrch silnice ve směru Vodňany Újezd (stará Budějovická) od benzínky po křižovatku na Hvožďany.

Uzavírka silniceZ důvodu opravy mostu evid. č. 141-004B ve Vodňanech u skleníků je zcela uzavřena v době od 23. června do 27. září silnice č. II/141 v místě mostu. Uzavírka je úplná, obousměrná. Vedení objížďky: Ze silnice č. I/20 mimoúrovňovou křižovatkou na silnici č. III/12231 (ul. Radomilická), dále po silnici č. III/12243 (ul. Budějovická a ul. Kodádkova) zpět na silnici II/141 (křiž. s ul. Dr. Hajného). V opačném směru v opačném pořadí .