Skončí jedna ze dvou sekretářek starosty Břetislava Hrdličky a místostarosty Milana Jungvirta (oba SV). Zda to ale bude Eva Mácková, nebo Miroslava Havrdová, zatím jasné není. Obě jsou v současné době na nemocenské.

Souvislosti?
Ve čtvrtek 17. prosince 2015 odpoledne po rozhovoru se starostou Břetislavem Hrdličkou skončila ve své funkci i v zastupitelstvu místostarostka Helena Brejchová (Strakonická Veřejnost). Podle oficiálního vyjádření starosty Břetislava Hrdličky šlo zdravotní důvody. V zákulisí se ale hovořilo o neshodách mezi oběma lídry Strakonické Veřejnosti. 
Podle místostarosty Milana Jungvirta (SV) může za reorganizací stát i skutečnost, že radnice už nemá dva místostarosty, a tudíž ubyla práce i pro sekretářky.

Opatření vysvětlil místostarosta Milan Jungvirt. „Zrušení jednoho místa sekretářky souvisí s koncepcí, která začne platit od letošního listopadu. Dojde na nové rozdělení pracovních povinností,“ řekl Milan Jungvirt. Na dotaz novinářů, které z uvedených sekretářek se opatření týká a zda bude pro tu, která skončí, připravena jiná pozice, nebo rovnou výpověď, odpovědět nedokázal. 

Pracovně právní vztahy spadají do pravomocí tajemníka. Rada města ale z důvodu jeho dlouhodobé nepřítomnosti tímto pověřila starostu. „Celá záležitost bude rozhodnuta v pondělí. Sekretářce, která skončí, může být nabídnuto jiné místo v rámci úřadu,“ řekl starosta Břetislav Hrdlička.

Povinnosti obou výše uvedených sekretářek dočasně převzala tisková mluvčí radnice Markéta Bučoková.

Starosta města Břetislav Hrdlička a místostarosta Milan Jungvirt (hnutí Strakonická Veřejnost) oznámili v pondělí 19. června 2017 na mimořádné tiskové konferenci, že od tajemníka města Vladimíra Stronera obdrželi osvědčení od ředitele Bezpečnostního odboru ministerstva vnitra JUDr. Josefa Veselého, v němž se uvádí, že Vladimír Stroner byl evidován jako osoba uvedená v archivu bezpečnostních složek. Od 19. června 2017 je Vladimír Stroner na nemocenské. Po dobu jeho nepřítomnosti jej zastupuje vedoucí právního odboru MěÚ Strakonice Martina Kotrchová.

Zleva bývalý starosta Pavel Vondrys a bývalý místostarosta města Pavel Pavel (oba zastupují Jihočechy).
Jaký počet sekretářek je adekvátní pro vedení radnice?