Vůdci se svými svěřenci vykonávali zkoušku pod vedením vrchního rozhodčího Karla Uhlíka a jejich výkony posuzovali rozhodčí pro barvářské zkoušky Stanislav Vachta z okresu Strakonice, Jaroslav Vrba z okresu Prachatice a Aleš Rot s Petrem Zedníčkem z okresu Písek.

Všech 12 přihlášených psů se na zkoušky dostavilo, z toho šest jezevčíků, dva němečtí křepeláci, maďarský ohař krátkosrstý, bernský honič, foxteriér hladkosrstý a jagdteriér. Osm psů obstálo v I. ceně, tři v II. ceně a jeden ve III. ceně. Vítězem zkoušek se stal mladý vůdce Vladimír Uhlík z Drachkova se psem jezevčíka dlouhosrstého Fandou z Malešínského údolí se 104 body. Druhé místo obsadila Jana Gabauerová ze Šumavských Hoštice s fenou maďarského ohaře Attilou z Květnického statku s 96 body a třetí se umístil František Hrůza z Arnoštky s fenou jezevčíka drsnosrstého Chanou z Jezevčin se stejným počtem jako Attila, ale ta je o čtyři měsíce mladší než Chana.

Jako již v předešlých letech byly zkoušky ze strany MS Háj Volyně velmi kvalitně připraveny. Poděkování jim patří za přípravu zkoušek, propůjčení honitby a jejich pohostinnost. Opět se po ránu se podávala domácí nudlová polévka, po zkouškách guláš a k tomu vynikající domácí chléb.

Sezona zkoušek loveckých psů skončila, a tak OMS Strakonice děkuje všem rozhodčím, kteří se na úspěšném průběhu všech zkoušek během sezóny podíleli. Spolupráce s rozhodčími ze sousedních okresů Písek, České Budějovice, Prachatice a Klatovy je již letitá, tak doufejme, že naše dobrá spolupráce bude trvat i v dalších letech.

Poděkování také patří souboru Pootavských trubačů, který svým profesionálním troubením dodával zkouškám slavnostní atmosféru. Jejich umění si můžou zájemci poslechnout v neděli 16. listopadu od 17.30 hodin v kostele Sv. Markéty ve Strakonicích, kde se koná troubená a zpívaná Svatohubertská mše.

Pavlína Cuhrová, OMS Strakonice