Vyjížděl se sanitkou z kruhového objezdu u marketu Lidl ve Strakonicích a srazil ženu (46). Ta skončila s těžkým zraněním v nemocnici. „Přes tu zeleň jsem ji neviděl," řekl řidič Martin Kouba, který jel v úterý 16. září odpoledne z ulice Ellerova na České Budějovice. Sanitka nehoukala ani neblikala. Zmíněné místo je podle něj chaotické a mnoho věcí tu odvádí řidičovu pozornost.
S tím souhlasí i Policie České republiky. „Na městský úřad jsme 3. září podali podnět na úplné odstranění nebo alespoň sestřihnutí zeleně," uvedla mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.
Ke krácení zeleně došlo podle mluvčí strakonické radnice Marie Kotlíkové v průběhu minulého týdne. „Přistoupili k vystříhání přerostlých rostlin na odbočkách z okružní křižovatky u marketu Lidl. Práci provedli pracovníci Technických služeb Strakonice pod dozorem a asistencí pracovníků odboru životního prostředí, odboru dopravy i Policie ČR," podotkla.
Současně dodala, že s ohledem na uvedenou dopravní nehodu byla zeleň v těchto místech zlikvidována úplně. Deník na místě zjistil, že zeleň v místě zůstala, vysoká je asi 20 centimetrů.