Údajné padělání a pozměňování listin, kterého se měl Pavel V. dopustit v souvislosti s výherním hracím přístrojem, soudy projednávají už víc než tři čtvrtě roku. Teď se věc vrátila zpět k Okresnímu soudu ve Strakonicích.

Předchozí průběh projednávání uvedeného případu shrnul soudce Tomáš Uldrich. „V této věci jsme jednali už několikrát. Obžalovaný si dokonce vyslechl zprošťující rozsudek. Ten krajský soud zrušil a vrátil okresnímu soudu k dalšímu projednání," uvedl. Okresní státní zastupitelství se totiž odvolalo proti rozhodnutí o zproštění obžaloby.

V obnoveném řízení byl včera vyslechnut jako svědek Bronislav Č. pracovník firmy, která se zabývá kromě jiného i opravami výherních hracích přístrojů a vydáváním příslušných atestů k nim. „Kontrola zákonem stanovená není, v praxi ale trváme na tom, aby šla přes náš podnik," zmínil se o obvyklé praxi. Jednoznačný důkaz, že by Pavel V. přístroj, který provozoval, skutečně do firmy přivezl, ale soud k dispozici neměl.

Obžalovaný Pavel V. včera při hlavním líčení nevypovídal. Jeho obhájce však předložil důkaz, podle kterého měla pracovnice firmy navrhovat repas bez skutečného přivezení VHP. Jak obhajoba, tak náměstek okresního státního zástupce Miloslav Kelyman požadovali její předvolání. Soudce Tomáš Uldrich tak hlavní líčení odročil. Pokračovat bude ve středu 17. června.