Myslivci ze Sdružení Strážka Číčenice kočky netýrali. S takovým výsledkem skončilo v minulých dnech vyšetřování policie. O případu, kdy osmapadesátiletý muž umístil na sociální síť fotografii zraněné kočky a v textu obvinil číčenické myslivce, informoval Strakonický deník 30. ledna.

Jak uvedla mluvčí strakonických policistů Jaromíra Nováková, muž nyní čelí obvinění z přečinu poškození cizích práv. „Šířil nepravdivé informace a poškodil tak dobré jméno organizace. V případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," uvedla.

Závěr policie potvrdil to, co předseda mysliveckého sdružení František Holát  tvrdil od začátku: „Je to nesmysl," řekl tehdy.
Stejného názoru byla i starostka obce Renata Regálová. Za výsledek vyšetřování je ráda. „Jednání tohoto muže však nepoškodilo jen myslivecké sdružení, ale i obec," posteskla si.

Muže, který zprávu šířil, zná. Z důvodu slibu mlčenlivosti ho ale jmenovat nemohla. „Řeknu jen to, že bych do něj takové chování neřekla," zmínila. Muž podle ní neměl ani důvod jakkoliv myslivecké sdružení poškodit. „Nevím o tom, že by spolu měli někdy nějaký spor. Myslím si, že šlo spíše o hloupost," uzavřela.

Ve zprávě, kterou muž uveřejnil, stálo, že myslivci měli kočky vzduchovkou střelit do oka, a tím je omráčit. Pak jim ostříhat drápky a používat je na výcvik loveckých psů. Přiložena byla i fotografie kočky se zakrváceným okem.