„Muž se ženou v tmavém oblečení zazvonili na zvonek bytu osmasedmdesátileté ženy, která je připoutána na invalidním vozíku. Protože paní o nabroušení nožů projevila zájem, vytáhl muž z igelitové tašky elektrickou brusku a požadoval elektrickou zásuvku," popsala policejní mluvčí Nováková. Seniorka je však do svého pokoje nepustila a nabídla připojení k elektrice na chodbě bytu. Za nabroušení nožů muž požadoval částku 4 700 korun, se kterou však zákaznice nesouhlasila. Proto muž slevil na 2 700 korun. Poté seniorce řekl, že 
si potřebuje vypsat doklad.

Žena je pustila do pokoje, kde jim také požadovanou částku 2 700 korun zaplatila. Doklad o zaplacení ale seniorce nevydal, vymlouval se, že jej potřebuje do účetnictví. „Žena si odložila šperkovnici, ze které vyndala požadovanou finanční hotovost, na postel a věnovala se „návštěvě". Po odchodu brusičů nožů zjistila, že jí chybí celá šperkovnice i se šperky a penězi," doplnila Jaromíra Nováková.

Způsobená škoda je téměř třicet tisíc korun.

Podle popisu poškozené 
se jednalo o muže ve věku 55 let, silnější 180 centimetrů vysoké postavy. Na hlavě měl tmavou čepici a na sobě černou bundu. Jeho společnici mohlo být asi 60 let. Je štíhlé postavy a měří kolem 165 centimetrů. I ona měla tmavé oblečení, kabát a na hlavě černou čepici. Zpod čepice jí vyčnívaly šedé pramínky vlasů. Pokud jste je někde viděli, zavolejte na linku 158.