Krátké trvání mělo včerejší hlavní líčení 
u Okresního soudu ve Strakonicích, kde se Petra B. zpovídala z krádeže a porušování domovní svobody. Důvodem rychlého odročení byla její žádost o změnu obhájce.
Do soudní síně Petru B. přivedla ozbrojená eskorta vězeňské stráže. „Chci využít svého práva a určit si jako obhájce placeného advokáta," řekla, když předstoupila před soud. Soudce Tomáš Uldrich tak po krátké chvíli projednávání případu přerušil. „Odročuji hlavní líčení na 
25. listopad," uvedl.
Do Strakonic byla Petra B. dopravena z výkonu trestu ve věznici ve Světlé nad Sázavou. V první polovině ji čeká 
v další věci soudní projednávání u Okresního soudu 
v Mostě. Mezitím se ale má přestěhovat do věznice v Litoměřicích. Pak, jak už bylo řečeno, ji čeká cestování opět do Strakonic. Ani to ale nemusí být konec, údajně se tady má zpovídat i z dalších činů.

Ze zákona

- Obviněný si může svobodně zvolit jako obhájce jakéhokoliv advokáta dle svého výběru a za tuto právní pomoc platí. Obhájce tedy mít může, ale nemusí.
- Někdy však mít obhájce musí. Jedním z takových případů například je, když se nachází ve výkonu trestu odnětí svobody. Pokud si ho tedy nezvolí, je mu ustanoven soudcem.
- Ustanoveného obhájce platí stát. Pokud byl obviněný pravomocně uznán vinným, je následně rozhodnuto o jeho povinnosti takto vynaložené prostředky nahradit státu.