Pětatřicetiletý Lukáš K. měl před rokem a půl koupit na autovrakovišti 
v Praze přední díl karosérie 
s VIN kódem, dále i technický průkaz a značky. Sám měl také objednat náhradní typový štítek. To vše pak předat dosud neznámé osobě. Tím vším měl pomoci k legalizaci kradeného vozu. Takový byl důvod, proč jako obžalovaný stanul před soudem.

Ilustrační foto.Při hlavním líčení 
u Okresního soudu ve Strakonicích ve středu 26. srpna přiznal Lukáš K. jediné, že zajistil na registraci firmy, ve které pracoval, zmíněné typové štítky. „Objednal jsem to já. Vůbec mě nenapadlo, že to dopadne takhle," tvrdil. Onen díl karosérie a další věci podle jeho slov naopak měli nakupovat ti, se kterými tehdy v Praze byl.

Jak uvedl státní zástupce Marek Stehlík, jednalo se 
o vůz již dříve odcizený v Jindřichově Hradci. Ten byl objeven už s navařenou částí karoserie při silniční kontrole. Právě ta ukázala až na obžalovaného. „Umožnil jinému ve formě pomoci legalizaci výnosu z trestné činnosti," zaznělo v obžalobě.

Zásadní světlo měli do případu vnést předvolaní svědci. Byli to muž a žena, kteří 
s obžalovaným na zmíněném pražském autovrakovišti byli. Žena navíc na sebe měla jako protislužbu nechat onen nákup napsat. Ani jeden 
z nich se však nedostavil. Soudce Tomáš Uldrich tak rozsudek tentokrát nevynesl. „Hlavní líčení se odročuje," konstatoval.

Projednávání bude pokračovat ve čtvrtek 8. října, na kdy budou znovu předvoláni.

VIN – Unikátní číslo sloužící 
k identifikaci motorového vozidla. Bývá vyraženo na štítku 
trvale připevněném ke karoserii nebo přímo do ní.
Typový štítek – obsahuje důležité údaje o vozu včetně VIN.