Lež má krátké nohy

V termínu od 19. dubna do 24. června loňského roku uzavřel muž (37) ze Strakonicka dohromady deset úvěrových smluv v hodnotě 60 tisíc korun. Při sjednávání těchto smluv měl uvádět nepravdivé údaje o svých závazcích a věděl, že nebude moci zmíněné závazky uhradit. Splátky měly být odesílány měsíčně a do této chvíle nebyla uhrazena ani jedna. Je obviněn z přečinu podvodu a úvěrového podvodu.

Zlodějům se líbil Fiat

Ke konci února letošního roku si dva zloději (32 a 39) vyhlédli zaparkovaný vůz značky Fiat v jedné ulici v Blatné. Dvojice mužů byla domluvená, jeden hlídal a jeden se násilím vloupal do auta. Odnesli si peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami. Majiteli vozidla a věcí způsobili krádeží škodu za více jak 15 tisíc korun. Strakoničtí kriminalisté oba obvinili ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Oba již byli v minulosti odsouzeni a potrestáni za majetkovou trestnou činnost.

Auto majiteli „vyzdobili“ škrábanci.

Vodňanští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který v noci z 5. na 6. května zatím nezjištěným předmětem poškrábal lak na vozidle Hyundai Santa Fe. Vůz stál v inkriminovanou dobu zaparkovaný před restaurací v ulici Výstavní ve Vodňanech. Majiteli vozidla tak neznámý vandal způsobil škodu ve výši 20 tisíc korun.