Opilý řidič vjel na chodník 
Strakonice - Hlídka MP dopadla 8. srpna opilého řidiče za volantem. Poté, co strážník přijal oznámení o tom, že z ulice Dr. J. Fifky odjíždí vozidlo, jehož řídí muž pod vlivem alkoholu, jej spatřila hlídka poprvé v ulici Zvolenská. Strážníci se muže pokoušeli zastavit pomocí modrých výstražných světel. Ten však s vozidlem vjel na chodník, kde stálo několik osob a rychlou jízdou pokračoval několik metrů po chodníku. Strážníkům se vozidlo podařilo dojet na křižovatce ulic Zvolenská a Husova, kde řidič poté zastavil. Jelikož muž jevil značné známky opilosti, byl po provedení kontroly totožnosti vyzván k orientační dechové zkoušce. Přístrojem Dräger mu bylo naměřeno 1, 98 promile alkoholu v dechu. Strážníci na místo ihned přivolali hlídku PČR, která si celou událost převzala k dořešení.

Neopatrnost v lékárně
Strakonice - Neopatrnost v jedné strakonické lékárně přivodila problémy majitelce dámské peněženku. Nález si přisvojil dosud neznámý pachatel, kdy uvnitř kromě osobních dokladů byly u finanční prostředky a platební karta. Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Sex s prostitutkou se cizinci prodražil
České Velenice – Chvíle strávené s kněžkou lásky se pořádně prodražily cizinci na Jindřichohradecku. Žena (42) svého zákazníka, 
s nímž šla na pokoj v hotelu v Českých Velenicích, okradla. „Využila nepozornosti muže, když mu masírovala na posteli záda, a z peněženky, kterou měl poškozený položenou na zemi vedle postele, mu ukradla dva tisíce korun," uvedla policejní mluvčí Hana Millerová. Dodala, že prostitutka se podobného jednání nedopustila poprvé. Za krádež už totiž byla dříve odsouzená. „Byla odsouzena trestním příkazem Okresního soudu České Budějovice, a to 
k úhrnnému nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který již vykonala," upřesnila. Žena už si přezvala obvinění. Pokud by byla odsouzena, hrozí jí až tři roky vězení.

Nezaplatil za mléko
Tábor – Dárek pro ženu asi potřeboval muž, který si bez placení odnesl tělové mléko z prodejny v Táboře. Zboží si strčil do kapsy u kalhot 
a prošel pokladnami. Zadržela ho ostraha prodejny. Podobný skutek už má na svědomí, takže mu hrozí až tři roky vězení. 

Vysál benzin
Boršov nad Vltavou – Přilepšit si chtěl zloděj na Českobudějovicku. Násilím se dostal do nádrže zaparkované škodovky a vysál z ní téměř 20 litrů benzinu. Poté se do vozu pokusil ještě vloupat, což se mu nakonec nepodařilo. Škoda přesáhla čtyři tisíce. 

Kradla teplákovku
České Budějovice – Z maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelá 23letá žena z Mladoboleslavska. 
Má sice zákaz pobytu 
v Českých Budějovicích, ten ale očividně nedodržuje. Policie ji chytila v centru města, jak se pokouší ukrást teplákovou soupravu.