Realitní skupina CPI Property Group představila projekt rozšíření hotelu, který počítá s novým kongresovým objektem a dalšími pokoji.

Výkonný ředitel CPI Property Group Zdeněk Havelka upřesnil, že se chystá stavba nového objektu s kongresovým sálem až pro 800 návštěvníků, nad kterým vznikne ve třech patrech dalších 75 moderních pokojů. "Jihočeská metropole nás o své atraktivitě přesvědčuje dnes a denně, proto jsme se rozhodli na dlouhodobou poptávku reagovat," zmínil Zdeněk Havelka.

Přístavba kongresového sálu a hotelových pokojů vyroste na pozemcích stávajícího parkoviště, které bude nahrazeno parkovacím domem pro 263 osobních aut. V přízemí pod kongresovým sálem pak vznikne plocha pro parkování autobusů a nákladních automobilů. Nad kongresovým sálem a parkovacím domem se plánuje ve třech patrech hotelová část, která doplní stávající počet 205 pokojů o nových 75 pokojů v kvalitě celosvětově ověřené značky čtyřhvězdičkového hotelu Clarion.

Ilustrační foto.
Otáčivé hlediště v Krumlově získalo další tři roky

Hlavním objektem nové přístavby bude špičkový multifunkční sál, určený pro kongresové akce, plesy, koncerty, výstavy a další společenské akce. Ředitel Clarion Congress Hotelu České Budějovice Martin Štolka popsal, že díky mobilním příčkám bude možné prostor rozdělit až na tři samostatné sály, což umožní konání více akcí ve stejnou dobu. Velkoryse pojaté bude i předsálí na ploše 1000 metrů čtverečních, se dvěma bary a zázemím pro hosty i hotelový personál.

Architektonický návrh z dílny ateliéru Kročák – architekti je v souladu s aktuálním územním plánem v Českých Budějovicích a podle investora splňuje všechny další legislativní podmínky, jako jsou odstupové vzdálenosti, oslunění a osvětlení sousedních budov. Atelier navrhl přístavbu jako dynamický objekt, který však navazuje na stávající hotel jak po funkční tak materiálové stránce. Zahájení výstavby je naplánováno začátkem roku 2019, slavnostní otevření pak v polovině roku 2020. Stavební náklady dosáhnou 370 milionů korun, celkové investiční náklady se vyšplhají na 420 milionů korun.

Kromě Clarion Congress Hotelu společnost CPI Property Group vlastní a provozuje v Českých Budějovicích také nákupní centra IGY a Géčko.

Bezpečí před auty poskytují přibývající cyklostezky. Oblíbená trasa z krajského města do Hluboké nad Vltavou začíná u lávky na sídliště Vltava (na snímku). Ilustrační foto.
Lávka pro cyklisty u Meteoru chce dohnat zpoždění