MTB maraton České spořitelny přilákal v parném dni víc než tisícovku vyznavačů jízdy na horských kolech. Ti dorazili na šumavský Zadov a neodradily je ani vysoké teploty. Jako první dorazil do cíle hlavního závodu (61 km) Matouš Ulman z týmu České spořitelny – 2:12,50. „Bylo hodně teplo, profil trati byl docela těžký," hodnotil vítěz.

Rtuť teploměru se opravdu šplhala hodně vysoko i v horském prostředí. „Naštěstí jsme nejeli někde v nížině, na Šumavě to ještě šlo," poznamenal druhý v cíli Jan Škarnitzl, který vyrazil do prvních metrů jako blesk. Brzy se v čele závodu  vytvořila skupina Škarnitzl, Ulman a Hruška. Matouš Ulman obhájil vítězství z minulého dílu seriálu Kolo pro život, který se jel v okolí Karlštejna. Pro závěr si schoval nejvíc sil.

Zatímco Ulman se cítil v závěru skvěle, Janu Škarnitzlovi síly přece jen docházely. „Trochu jsem podcenil pití, poslední půlhodinu jsem jel v podstatě bez vody," vysvětloval. „Navíc jsem v plném tréninku na další Světový pohár." Druhý muž v cíli sice prohrál souboj o vítězství, ale nazlobený nebyl. Naopak. „Maty jel výborně," pochválil svého protivníka. „Na Kola pro život je třeba trénovat trochu jinak než na cross country,  ale tréninkově jsem si odjel, co jsem potřeboval, jsem spokojený."

Podle Škarnitzla má seriál závodů Kolo pro život obrovský smysl. „Je to opravdu paráda, vidíte děti, starší cyklisty, mladé, celé rodiny, všichni závodí, všechny to baví,  tento seriál je pro cyklistiku výborný, doufám, že účastníci tohoto seriálu se přijedou podívat a budou fandit na závodě Světového poháru."