Během této doby třikrát postupovali, původně z nejnižší V. třídy oblastního přeboru. Svá domácí utkání hrají na dvorcích na Podskalí.

Letos tým značně posílil Adam Jančík z Prahy, Aleš Kudlík z Písku a Míša Odrášková z Prahy. Před začátkem soutěže mělo družstvo ambice hrát o přední příčky a opírá se především o kvalitní tenis ženské části, stálicemi jsou Irena Fialová a Dáda Kulová.

První kolo vyšlo na výbornou. V Českých Budějovicích hráči ze Záboří vyhráli 6:3. Ovšem byl to první zápas a na dlouhou dobu i poslední, kdy se tým sešel v plném počtu. Další čtyři kola tomu tak vždy nebylo, přišly těsné prohry. Z postupových ambicí tedy byly starosti se záchranou.

Na předposlední zápas zábořský tým zavítal do Bechyně, kde vyhrál jednoznačně 7:2. Z výhry měli tenisté radost, tabulka letos byla velmi vyrovnaná. Tímto vítězstvím si zajistili příslušnost v KP II i na rok 2018. Poslední zápas tenisté ze Záboří vyrazili do Trhových Svinů. Tento tradiční soupeř má na prvních místech soupisky velmi dobré hráče, ale Zábořští si dokázali připsat třetí výhru v sezoně.

Díky těsným prohrám z prvních kol, měli Sršni navrch oproti dalším týmům. V konečné tabulce nakonec obsadili čtvrté místo. Z osmi týmů je to zatím nejlepší výsledek v soutěži KP II.

Cíl pro příští sezonu? Ještě doplnit tým o několik kvalitních hráčů, kteří budou k dispozici.

Miloslav Bálek