Mužstvo přivezlo v neděli tři body ze Soběslavi za vítězství 5:2 (0:0, 3:0, 2:2) a je po 21. kole třetí s 39 body, když druhé Veselí nad Lužnicí má jen lepší skóre.

Trenér Jiří Beneš měl ze soupeře obavy, ty se však nenaplnily. „Počítali jsme, že Soběslav bude podstatně nepříjemnější, že na nás vletí a bude se snažit nás dostat pod tlak. Ale nic takového se nestalo,“ upřesnil.

Utkání bylo pro diváka nezajímavé, plné nepřesností, hra byla neurovnaná. „Z naší strany to nebyl bůhví jak povedený výkon, trápili jsme se s rozehrávkou, výkon nebyl vůbec dobrý. Ale nakonec se nám zdálo, že jsme body získali – v uvozovkách – lacino,“ popsal Jiří Beneš.

Zlomový pro duel byl hned první gól, který dal Dlouhý ve 23. minutě. Další přidal ve 30. minutě Křenek a o pět minut později Všetečka. „Ve druhé třetině jsme byli aktivnější, soupeř hrozil pouze po našich chybách. A třetí třetina se jen dohrávala,“ konstatoval strakonický kouč. Na 4:0 ve 49. minutě zvýšil Dlouhý, chvíli nato snížil Hraňo, ale v 54. minutě skóroval Ruda a v další minutě snížil ještě Pánek.

Tuto sobotu od 17 hodin Strakoničtí hostí pátou Hlubokou nad Vltavou, které v prvním utkání podlehli vysoko 2:7. „Bude to poslední utkání před play off. Určitě nechceme spekulovat o soupeři, budeme chtít zakončit základní část vítězně,“ uzavřel Jiří Beneš.

Sestava Strakonic: Havelec – Hrubý, Gross, J. Srb, Všetečka, Kloud, Kovář – Vráblík, Růžička, Čadek, Ruda, Dlouhý, Šimoník, Kurečka, P. Srb, Andrle, Major.