Konec hájení a mluvení o tom, že jsou strakoničtí házenkáři nováčky extraligy. „To, čím jsme se mohli utěšovat, přestává platit,“ vyhlásil trenér Roman Marienka.

Mužstvo za sebou má přitom jen dva zápasy, ve kterých prohrálo o 11 a 10 gólů. „Nováčkovské hájení bude menší a menší, měli bychom k sobě být méně a méně tolerantní a chtít po sobě víc a víc,“ zdůraznil.

Soutěž si už Jihočeši osahali a získali jisté zkušenosti. Ovšem každý soupeř pro ně bude nesmírně těžký, to platí stále. Nejbližším protivníkem bude v sobotu venku Zubří. Tým ze špičky tabulky, který vyhrál obě dosavadní utkání. I když vždy o pouhý gól. „Zubří pro mě patří k absolutním favoritům extraligy. Je to velice těžký soupeř, silnější než naši dva dosavadní – Frýdek-Místek a Jičín. Jeho výkon půjde ještě nahoru,“ poukázal kouč na kvality mužstva ze Zlínska.

Roman Marienka zmínil, že jeho svěřenci v rozhodujících chvílích zápasu musejí zachovat více klidu a hrát taktičtěji. Samozřejmě také minimalizovat chyby. „Musí reagovat jinak, ne zbrkle a přemírou snahy rychle zlomit zápas,“ dodal.